FAKULTY

Potravinářům slouží špičkové laboratoře

Potravinářům slouží špičkové laboratoře

Zlín – 2. prosince 2019 – Vysokotepelné ošetření mléka, tavení sýrů, výroba plísňových sýrů, rozmělňování masa, příprava těstovin nebo cukrovinek – to jsou jen některé procesy, s nimiž se posluchači potravinářských programů Fakulty technologické (FT) Univerzity Tomáše...

Kybernetická bezpečnost v hlavní roli

Kybernetická bezpečnost v hlavní roli

Zlín - 22. listopadu 2019 - Ve dnech 20. - 21.11. 2019 proběhlo již tradiční setkání expertů na kybernetickou bezpečnost s názvem "Řízení procesů a aplikace moderních technologií – Kybernetická bezpečnost”. Odborné setkání pod garancí Laboratoře penetračního testování...

Defibrilátory na univerzitě můžou zachránit lidský život

Defibrilátory na univerzitě můžou zachránit lidský život

Zlín – 5. listopadu 2017 – Náhlá srdeční zástava může bez rychlého zásahu – resuscitace ohrozit člověka na životě. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) proto pořídila 4 kusy srdečních defibrilátorů, díky nimž bude možné poskytnout postiženému neodkladnou první pomoc....

Inovace ve výrobě želatiny

Inovace ve výrobě želatiny

Zlín – 21. října 2019 – Bonbóny, zákusky, aspiky, lékové kapsle, nutriční doplňky stravy, kosmetické přípravky… Potravinářských produktů nebo farmaceutických a kosmetických aplikací, kde se dnes využívá želatina, je celá řada. Novou – inovativní  biotechnologií, s...