Zlín – 15. dubna 2020 – Vzhledem k podmínkám, které momentálně panují nejen u nás, ale i ve světě, byl letošní Galavečer UTB nucen přizpůsobit se a udělat některé věci jinak. Všechno zlé je ale k něčemu dobré. Díky moderním technologiím se povedlo hlasování, nominace i vyhlášení vítězů přesunout do online světa, kde se vybraným studentům dostalo patřičné pozornosti a uznání. Online vyhlášení proběhlo v původně plánovaném termínu, v úterý 14. dubna 2020, skrze facebookovou stránku Studentské unie UTB. Ve videu, kde se postupně odtajňovali vítězové jednotlivých kategorií, zaznělo i pár milých slov od rektora univerzity prof. Ing. Vladimíra Sedlaříka, Ph.D.

V kategoriích za jednotlivé fakulty byli oceněni tito studenti:

Fakulta aplikované informatiky – Petr Trávník – za vynikající studijní výsledky, kterých tento profesionální voják armády ČR dosahuje v kombinované formě studia. Je rozeným lídrem, který své spolužáky podporuje, stmeluje a táhne k lepším výsledkům ve studiu.

Fakulta humanitních studií – Hanka Teplá – aktivně se podílí na marketingu FHS, stará se o sociální sítě fakulty, přispívá do fakultního časopisu a podílí se na organizaci studentských akcí.

Fakulta logistiky a krizového řízení – Eva Zábojníková – je energická dívka mnoha zájmů a talentů, pomáhá s prezentací fakulty. Ve volném čase je dobrovolnou hasičkou a také členkou dívčího saxofonového orchestru.

Fakulta managementu a ekonomiky – Pavel Ondra – je zapáleným studentem, který svou fakultu reprezentuje na spoustě akcí. Je také členem akademického senátu fakulty i celé UTB.

Fakulta multimediálních komunikací – Lukáš Procházka – je studentem ateliéru reklamní fotografie a svou fakultu i ateliér reprezentuje na mnoha výstavách.  Je popisován jako velmi pracovitý a obětavý člověk, vždy ochotný pomoci.

Fakulta technologická – Martina Mrázková – je proslulá svými vynikajícími cukrářskými výrobky, jimiž zásobuje fakultní akce. Její sladké dobroty mají pozitivní účinky na náladu lidí v jejím okolí. J

V kategorii sportovec a sportovní tým zvítězili:

Sportovec – Klára Zmeškalová – Klára svým skvělým výkonem na Evropském univerzitním poháru v RAW silovém trojboji oslnila nejen porotce, kteří ji odměnili dvěma stříbrnými a jednou zlatou medailí.  Zároveň zvedla tři národní rekordy a chystá se zabojovat i na mistrovství ČR a Mistrovství světa.

Sportovní tým – Karolína Koutná a Jiří Hájek – tento taneční pár má na svém kontě řadu   skvělých ocenění ze soutěží doma i v zahraničí. Mezi jejich největší výhry patří 6. místo ve finále Akademického mistrovství Evropy v latinskoamerických tancích, kde reprezentovali UTB a své fakulty FMK a FHS.

Vítězka Ceny studentů:

Magdaléna Rybová (FaME) – je vynikající studentkou, která působí v akademickém senátu a v disciplinární komisi FaME. Svou fakultu také reprezentuje na různých akcích pro uchazeče. Okolí si získává svou aktivitou a ochotou vždy pomoci.

Všem vítězům moc gratulujeme!

Jsme rádi, že se Galavečer UTB povedlo uspořádat právě v takových časech, kterých jsme teď všichni součástí. „Je potřeba nezapomínat na šikovné studenty, kterých je kolem nás spousta,“ uvedla manažerka Galavečera Klára Suchánková.

Předání cen bude probíhat osobně s děkany jednotlivých fakult (ceny za fakulty), ředitelem Ústavu tělesné výchovy (sportovní kategorie) a viceprezidentem Studentské unie (studentská cena). V září se pak mohou všichni studenti těšit na výstavu cen, která se bude konat v přízemí rektorátu/U13.