Vzdělávací komplex bude dokončen v říjnu

Fakulty, Zprávy

Zlín – 15. 8. 2017 – Stavba nového Vzdělávacího komplexu Univerzity Tomáše Bati na Štefánikově ulici ve Zlíně se chýlí ke konci. Již za dva měsíce, v říjnu letošního roku, má být dokončena a zkolaudována.   

„V současné době probíhají veškeré kompletační a dokončovací práce hlavní stavební výroby a veškerých profesí. Okolo objektu se budují venkovní zpevněné plochy a komunikace, včetně vybudování nové zastávky MHD Školní,“ sdělil RNDr. Alexander Černý, kvestor UTB.

Zároveň s dokončováním stavebních prací probíhá výroba nábytku pro nový objekt. S instalací zabudovaného nábytku, jako je interiérové sezení v posluchárnách, vybavení kuchyněk či recepce, se počítá v průběhu měsíce září.  V říjnu a v listopadu pak bude montován kancelářský nábytek.

Vzdělávací komplex UTB bude tvořen dvěma bloky o šesti nadzemních podlažích spojenými středovou částí s velkým přednáškovým sálem. Dvě podzemní podlaží budou vyhrazena parkování a technickému zařízení budovy.

Autorkou projektu je zlínská rodačka, excelentní světová architektka, prof. Eva Jiřičná, která pro Zlín již dříve navrhla Kongresové a univerzitní centrum.

V komplexu vzniknou posluchárny, seminární místnosti a pracovny až pro 4000 studentů a 150 pedagogů. Sloužit budou převážně k výuce humanitních oborů, ale nejen jim. Univerzita zde plánuje i otevření výstavního prostoru s názvem Art Gallery.

Výstavba komplexu byla zahájena v prosinci roku 2015. Cena stavby je vyčíslena na 415 milionů Kč bez DPH, z toho 80 % prostředků pochází ze státního rozpočtu, 20 % z rozpočtu univerzity. Zhotovitelem stavby se na základě výsledků veřejné soutěže stala společnost Zlínstav, a. s.

Ing. Andrea Kadlčíková
tisková mluvčí a kancléřka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně