Univerzita patří mezi 5 procent nejlepších škol na světě

Zprávy

Zlín – 12. září 2017 – Univerzita Tomáše Bati znovu potvrzuje, že patří mezi 5 % nejlepších vysokých škol v globálním srovnání. Opětovně se totiž objevila na seznamu první tisícovky nejlepších světových univerzit, který vydává respektovaný britský magazín Times Higher Education.

V pořadí kvality univerzit napříč kontinenty se UTB umístila na 800. – 1000. příčce, což odpovídá loňskému hodnocení. Nejvíce bodů přitom univerzita získala za mezinárodní rozhled a spolupráci s průmyslem.

„Opakované umístění v žebříčku 1000 nejlepších světových univerzit bereme jako potvrzení toho, že se naše univerzita ubírá správným směrem. Úspěch je o to cennější, že jsme se do této prestižní společnosti dostali za pouhých 17 let existence,“ hodnotí umístění rektor UTB prof. Petr Sáha.

Times Higher Education je prestižní týdeník vydávaný v Londýně, který se zaměřuje na otázky vysokoškolského vzdělávání. Například v roce 2011 získal od britské asociace vydavatelů periodik tituly Weekly Business Magazine of the Year a Media Business Brand of the Year. V letech 2004 – 2009 vydával univerzitní žebříčky společně se společností Quacquarelli Symonds, od roku 2010 vydává každoročně vlastní žebříčky. V loňském roce poprvé zařadil UTB mezi nejlepší tisícovkou světových univerzit.

Nedávno vydala společnost Times Higher Education také žebříček univerzit v zemích rostoucích ekonomik. Podle tohoto žebříčku je UTB 8. nejlepší vysokou školou v Česku a zároveň nejlepší z českých univerzit vzniklých po roce 1989.