Studentky a studenti ateliéru Audiovizuální tvorba Fakulty multimediálních komunikací (FMK) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně již šestým rokem vytvářejí obsah Zlínfest TV – festivalové televize při 62. ročníku Zlín Film Festivalu. Během sedmi vysílacích dní odbaví stovky hodin programu více než tři desítky studujících.

Zlínfest TV – to je společný projekt FMK a Zlín Film Festivalu, díky kterému získávají návštěvnice a návštěvníci nejstaršího filmového festivalu pro děti již několik let každý den ty nejzajímavější a nejnovější informace přímo z centra dění.

„Naší prací je přenést festival skrze kamery všem tady ve Zlíně i kdekoli jinde v republice nebo na světě. Vysíláme živé vstupy z červeného koberce, přenášíme debaty z Festival Café, přinášíme rozhovory s VIP hosty, nahlížíme do zákulisí festivalu a každé odpoledne shrnujeme to nejpodstatnější, co se na festivalu událo a bude dít,“ přibližuje vysílání kreativní producent Michael Semerád.

V přízemí budovy rektorátu U13 se pod vedením MgA. Pavla Hrudy na vysílání podílí více než tři desítky studujících. „Každý den máme ve studiu režiséra, střihače, produkci, zvukaře, tři kameramany a taky zástupce vizuálních efektů. Většina zapojených jsou studenti druhého ročníku bakalářského stupně studia,“ doplňuje Julie Stříbrná, výkonná producentka vysílání.

Veškerý obsah Zlínfest TV naleznete živě i v archivu na webu tv.zlinfest.cz. Festivalová televize vysílá taktéž na velkoplošné LED obrazovky ve městě či na televize umístěné ve festivalových zónách. Vybrané živé přenosy poté festival i ateliér Audiovizuální tvorba streamují na svých sociálních sítích.

Projekt Zlínfest TV navazuje na předchozí projekt FILMLAB. Cílem obou projektů vždy bylo návštěvníkům a návštěvnicím festivalu přiblížit technické i personální zázemí živého televizního vysílání.