Zlín – 26. května 2021 – Breaktime. Tak se jmenuje snímek, který natočili studenti Fakulty multimediálních komunikací. Dramaturgové Zlín Film Festivalu jej vybrali do soutěže studentských filmů Zlínský pes. Bude jediným českým zástupcem spolu s dalšími třemi snímky ze zahraničí.

Snímek s názvem Breaktime režíroval Martin Bystrianský, student 4. ročníku specializace Režie a scenáristika na Fakultě multimediálních komunikací UTB. Také ostatní členové štábu studují v ateliéru Audiovizuální tvorba.

„Snímek jsme natáčeli jako absolventský film našeho bakalářského studia. Je o dívce jménem Lory, která je zaujatá moderními technologiemi, a dostává možnost střetnout se se svým nebohým otcem ve virtuální realitě. Tam ji však čeká nemilé překvapení,“ prozradil o filmu režisér Martin Bystrianský.

Ve výběru Zlínského psa soutěží o přízeň odborné poroty další tři snímky – Pod kůží z Zurich University of the Arts, Rybička z Filmakademie Baden-Württemberg a Odcházení z The Netherlands Film Academy. Všechny snímky bude možné zhlédnout během online promítání v pátek 28. května 2021 od 8.00 hodin v rámci 1. online dílu 61. ročníku Zlín Film Festivalu v pátek 28. května 2021.

Zlínský pes je soutěžní filmová sekce zaměřená na studentské filmy, která je od roku 2013 součástí Zlín Film Festivalu. Tato soutěž byla v minulosti úspěšným samostatným studentským festivalem realizovaným Filmovou školou Zlín.