Zlín – 19. února 2020 – Zajímá vás věda? To je dobře, protože nejstarší součást zlínské Univerzity Tomáše Bati, Fakulta technologická, letos opět pořádá populárně-vědecký festival Zažij vědu, jehož součástí se díky jedinečným 17 workshopům můžete stát i vy! Zapište si do diáře datum 25. února 2020.

Realita recyklace, Chemie světla a barev, 3D laboratoř, Uhlík vs. klimatické změny, Sladké mámení, Diagnóza pleti, 3D bio tisk… Dovedete si pod těmito pojmy představit i obsah? Pokud ne, nevadí, není třeba se lekat vědeckých termínů. Úkolem těchto workshopů je právě přiblížit vám vědu a obory, se kterými se denně setkáváte, a možná to ani netušíte.

Ne nadarmo se akce jmenuje Zažij vědu. Doslova na vlastní kůži si vyzkoušíte práci v laboratoři a s drahými přístroji, naučíte se rozpoznávat polymery, dozvíte se taje a zákoutí recyklace plastů, objevíte kouzla 3D tiskáren, vžijete se do role environmentálního inženýra anebo si pochutnáte na dobrotách, o kterých se vám ani nesnilo.

Moudrost a poznání se nedají vyčíslit, proto jsou všechny workshopy úplně zdarma. Stačí se pouze zavčasu zaregistrovat na webu. Jediné omezení z důvodu bezpečnosti je věk 15+.

Všechny důležité informace, seznam workshopů a rezervace najdete na webu zazijvedu.cz