Zlín – 24. října 2018 – Na letošní Designblok, který proběhne 25. – 29. října 2018 v pražském Průmyslovém paláci, si Fakulta multimediálních komunikací UTB připravila dvě instalace- výstavu Ne-Ro, kterou připravil Ateliér průmyslový design, a chillout zónu Horizont události, na níž se podílelo všech jedenáct uměleckých ateliérů i Ústav marketingových komunikací.Vzdělávání hrou pro hraní vytváří Horizont, pomyslnou bránu světů, do které proniká nejenom prostředí Fakulty, ale také interakce návštěvníků.

Hra byla nedílnou součástí lidského bytí ve všech epochách. Pomáhá rozvíjet osobnost i vytvářet modelové situace pro každodenní život či práci. Žádný přirozený horizont mezi hrou a vzděláním pravděpodobně neexistuje, pokud si to ovšem celé nepředstavíme jako proces.
Proces vzdělávání vedoucí k designu her a inovacím herních principů po svém skončení vytvoří prostředí pro hraní, jehož podstatou je vzdělávání, rozvíjení motoriky nebo kreativního myšlení.

Chill out zóna stánku FMK UTB na Designbloku je přirozeným horizontem, událostí hry, kam skrze virtuální prostor proniká zázemí fakulty, prostředí procesu tvorby plné života a energie, ve kterém jedině mohl prezentovaný design vzniknout.

Druhá strana události už zůstává na Tobě. Zpomal, zastavte se a hraj si a přijď s námi vnímat design jako událost tvoření, objevování a vzdělávání.