Nejlepší studenti převzali ocenění na Galavečeru UTB 2017

Fakulty, Studentský život

Zlín – 19. dubna 2017 – V úterý 18. dubna 2017 proběhl v Univerzitním centru – rektorátu (U13) Galavečer UTB, na kterém jsou již tradičně oceňováni aktivní a talentovaní studenti. Letošní ročník se nesl ve stylu Sherlocka Holmese. Akci pořádala Univerzita Tomáše Bati ve spolupráci se Studentskou unií UTB.

Cenu na základě rozhodnutí komise složené ze zástupců všech šesti fakult získalo šest studentů, sportovec a sportovní tým. Předána byla také studentská cena, o jejímž vítězi se rozhodovalo prostřednictvím internetového hlasování.

Z Fakulty technologické ocenění patřilo Barboře Ptoškové, která se dlouhodobě zapojuje do propagace fakulty i celé univerzity. Pravidelně se účastní veletrhu Gaudeamus, Dnů otevřených dveří a Noci vědců. Svoji fakultu reprezentovala také na akcích Univerzita školního věku pro ZŠ, Týden vysokoškolákem pro SŠ a Staň se vědcem pro širokou veřejnost.

Jindřich Košťál, který získal cenu za Fakultu managementu a ekonomiky, je aktivním členem Mladých baťovců a propagátorem myšlenek Tomáše Bati. Zúčastnil se projektu Nadaní studenti a řady akcí pořádaných ÚPIaIS. Absolvoval BOSCH univerzitu 2016 a stáž v oboru logistiky přes IAESTE v Polsku. V současné době Jindřich pracuje na řadě projektů pro průmyslové firmy a je členem Akademického senátu FaME a UTB.

Za Fakultu multimediálních komunikací čestné ocenění obdržela Denisa Velešíková, která během posledních let výrazně kultivuje studentský život ve Zlíně. Dva roky působila jako prezidentka Studentské unie UTB, předtím v ní zastávala roli tajemnice a sama vedla několik projektů. V rámci svého prezidentského mandátu v SU UTB se Denisa zasloužila například o vytvoření Průvodce prváka UTB. Zároveň je také členkou Akademického senátu UTB.

Ocenění si převzal i Lukáš Urbančok z Fakulty aplikované informatiky. Lukáš je spoluzakladatelem první studentské organizace působící na FAI, která nese název Studium života ve Zlíně a která vytváří strategické inovace a příležitosti pro sbírání kontaktů z praxe. Svou fakultu aktivně propaguje na středních školách, zapojuje studenty FAI do projektů KOMAG a pomáhá studentům při procvičování soft skills.

Z řad studentů Fakulty humanitních studií cenu získala Petra Molová, která je certifikovanou lektorkou čínštiny a vede kurzy pro studenty a zaměstnance UTB. Účastní se rovněž Mezinárodního dne UTB, propaguje fakultu na Dnech otevřených dveří a na veletrhu Gaudeamus v Brně.

Daniel Vlasák si odnesl cenu za Fakultu logistiky a krizového řízení. Jako dobrovolný hasič měl na starosti koordinaci práce při výskytu ptačí chřipky v Moravském Krumlově. O své zkušenosti se formou přednášek dělí s dalšími studenty FLKŘ a aktivně se zapojuje do spolupráce se Základní a mateřskou školou Čtyřlístek, kde realizoval přednášky o mimořádných událostech a první pomoci.

V kategorii sportovec získala ocenění Kristýna Janků z Fakulty managementu a ekonomiky. Kristýna je hráčkou ženské fotbalové reprezentace ČR a oporou v prvoligovém klubu 1. FC Slovácko. V létě 2015 se s českým výběrem zúčastnila Letní světové univerziády v Jižní Koreji, kde s týmem obsadila 4. místo. Dále pak jako kapitánka dovedla ženský fotbalový tým UTB ke 3. místu na mezinárodním turnaji Euro Roma 2016 v Římě a stala se i nejlepší střelkyní tohoto turnaje.

Ze sportovních týmů cena patřila volejbalovému týmu UTB, který je složený ze studentů Fakulty aplikované informatiky a Fakulty managementu a ekonomiky. Pod vedením kapitána Michala Přikryla získali volejbalisté UTB zlatou medaili na mezinárodním turnaji Euro Roma 2016 v Římě.

V internetovém hlasování o studentskou cenu zvítězila Petra Jílková z Fakulty logistiky a krizového řízení. Petra je členkou Akademického senátu UTB, Rady pro vnitřní hodnocení UTB a předsedkyní Studentské komory AS UTB. Její návrhy pomohly zlepšit standard studentského života. Kromě toho se věnuje i produkci společenských akcí a modelingu.

Celým večerem hosty provázel moderátor Ondřej Carda. O hudební doprovod se postarala kapela Event Jazz Trio a na závěr vystoupilo akrobatické seskupení Duo Ogor.

Iveta Valentová
Studentská unie UTB

Ing. Andrea Kadlčíková
tisková mluvčí a kancléřka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně