Historicky první ročník mezinárodního klání kuchařských týmů sedmi univerzitních menz se konal ve dnech 8. a 9. června 2022 na České zemědělské univerzitě v Praze (ČZU). Menza Univerzity Tomáše Bati v soutěži vybojovala třetí místo.
Kromě zlínské univerzity své dovednosti předvedli soutěžící z Univerzity Karlovy, Univerzity Palackého, VŠB – Technické univerzity Ostrava a domácí ČZU. Kuchaři z drážďanské Alte Mensa a z Žilinské univerzity zajistili mezinárodní rozměr soutěže.
Nejvyšší ocenění udělila porota kuchařské dvojici z Drážďan. Do zahraničí putovalo i stříbro, které vybojovala dvojice kuchařek z Žilinské univerzity. Bronz si kvalitou pokrmu, ale i bravurní prezentací zasloužil tým Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Zabodoval s krémovým chowderem z květáku a brokolice, jako hlavní chod připravil pomalu pečené kuřecí supreme s rajčatovým chutney a jako dezert servíroval roládu Pavlova.
Kuchařská show nebyla jen o měření sil v kulinářských dovednostech, ale především o předávání zkušeností v oboru, jehož posláním je uspokojit chuťové buňky a žaludky studentů a zaměstnanců univerzit za vynaložení přiměřených finančních prostředků, únosných pro obě strany.