Již devátý ročník turnaje v pétanque, Senior Cup, se uskuteční tento čtvrtek 18. května 2023 v prostředí lázeňské promenády v Luhačovicích. Letos se jej zúčastní více než 140 seniorů. Akce propojuje studenty Fakulty humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se starší generací a učí je vzájemné komunikaci.

Senior Cup je důkazem, že je možné začít sportovat v každém věku, a to dokonce i s tělesným handicapem. Mezi sebou se utká 36 seniorských družstev z celého Zlínského kraje. Tým dvaadvaceti studentů z Ústavu zdravotnických věd a Ústavu pedagogických věd z Fakulty humanitních studií bude na akci pomáhat s organizací. Studenti se postarají o přípravu technického zázemí, příjem registrací, občerstvení, zdravotnický dozor, asistenci rozhodčích a další aktivity spojené s náročnou realizací.

 „Turnaj je pro studenty skvělou příležitostí prověřit si své organizační dovednosti a získat nové zkušenosti. Zároveň se učí komunikovat se seniory, což se jim bude jistě hodit v osobním i profesním životě“, uvedl děkan fakulty Libor Marek.

Akce bude zahájena v 9.00 hodin. Soutěžící i jejich fanoušky čeká také bohatý doprovodný program.

Senior Cup je tradiční turnaj v pétanque určený pro členy seniorských klubů a sdružení Zlínského kraje. Jedná se o významnou společenskou událost, která seniorům přináší pravidelná setkání se svými vrstevníky, umožňuje zapojit se do sportovních aktivit a zároveň zabojovat o vítězný pohár. „Rádi soutěžíme, to je naše motivace. Je důležité, že se můžeme pravidelně sejít, nesedět doma a prožít aktivně pěkný den v pohybu“, uvedli účastníci loňského ročníku.

Soutěž pořádá Zlínský kraj ve spolupráci s Fakultou humanitních studií UTB ve Zlíně a Lázněmi Luhačovice, a.s.