Tradice otevřených (ne)konferencí, tedy tzv. „Barcampů,“ se vloni vrátila zpět do Zlína s velkým úspěchem. I proto se můžete také letos těšit na další, ještě bohatší ročník, tentokrát s podtitulem Zlínský Barcamp o podnikání – Podnikání není věda. Uskuteční se již tuto sobotu, 22. dubna 2023, na Fakultě managementu a ekonomiky (FaME) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Jelikož je podnikání neodmyslitelně spjato se Zlínem a Tomášem Baťou, není náhodou, že právě zlínská univerzita společně s Technologickým inovačním centrem pořádají tuto akci věnovanou právě podnikání.

„Tak jako se Tomáš Baťa nevzdával, tak ani my se nevzdáváme a navazujeme na Baťovskou podnikatelskou tradici, kterou chceme dále rozvíjet, a podílet se tak na vytváření podnikatelského ekosystému nejen ve zlínském regionu,“ říká za pořadatele doc. Petr Novák z FaME.

Letošní ročník bude opět nabitý zajímavými jmény, která mají rozhodně k tématu podnikání, moderním podnikatelským trendům a novým příležitostem co říci. Své myšlenky a pohled na neustále se měnící podnikatelský svět přijde rozvinout Jiří Hlavenka, dlouholetý podnikatel v oblasti IT a investor např. projektu KIWI.com či Martin Cígler – zakladatel přední české softwarové firmy Cígler Software. Návštěvníci se mohou těšit také na spoustu koučů a mentorů, například na Martina Ditmara, krizového manažera a podnikatele, který je mediálně známý např. i z pořadů jako Show Jana Krause. Pohled na stále měnící se podnikání přijdou prezentovat také zástupci Kofoly Václav Novák a Lenka Frostová, kteří představí nový Kofolí inkubátor, nebo bývalý marketingový ředitel a nyní úspěšný podnikatel a majitel agentury Miuza a designové firmy Archetypo Jan Podhorný.

„Na Barcampu budou mít své místo ale i mladí podnikatelé, svůj podnikatelský vzestup přijde představit např. influencerka a podnikatelka s módou Erika Eliášová. Podělit se o své bohaté zkušenosti přijde dále také zakladatel Dolleru a nyní i dalších projektů Jiří Doležal, zajímavý cvrččí byznys odprezentuje Tomáš Andrlík – spolumajitel firmy Grig.cz. Můžete se těšit také na bohatý doprovodný program, jehož součástí bude např. i mentor Tomáš Rašner, který je připraven konzultovat face-to-face podnikatelské záměry z řad návštěvníků Barcampu,“ vysvětluje dále Petr Novák.

 www.zlinskybarcamp.cz