Zlín – 14. září 2021 – Fakulta multimediálních komunikací připravuje letos už čtvrtý ročník výstavy absolventských prací Diplomky 21. K vidění na výstavě budou magisterské práce studentů z dvanácti ateliérů umělecké fakulty. Výstava bude zahájena slavnostní vernisáží v sobotu 18. září v 18 hodin na Zlínském zámku a potrvá do 1. října 2021.

Ať už je to vinou překotných změn, překážek i nečekaných možností pandemického času či neodbytnou potřebou změny samotné, v mnoha případech se letošní diplomové práce na Fakultě multimediálních komunikací odchýlily od tradičních zažitých výstupů. Studenti volili alternativnější postupy, technologie i zadání, což se odrazilo i na podobě samotné výstavy.

„Fakulta se v této době stává jakousi uměleckou laboratoří. Výstava Diplomky 21 pracuje s metaforou místa, kde se velmi pečlivě a s badatelskou vášní pozoruje každý pohyb, každý nečekaný zvrat. Naším záměrem je ukázat studentskou tvorbu jako výzkum, který nebude spojován se stereotypem pláště a zkumavky, ale s fantazií a náhodou, jakou kreativními nástroji lidského poznání,“ okomentovala výstavu její kurátorka Helena Maňasová Hradská.

Na výstavě budou k vidění práce 70 studentů z ateliérů Animovaná tvorba, Audiovizuální tvorba, Arts Management, Design obuvi, Design oděvu, Design skla, Digitální design, Grafický design, Produktový design, Prostorová tvorba, Průmyslový design a Reklamní fotografie.

Fakulta multimediálních komunikací oslaví v příštím roce již 20 let od svého založení. Výstavu Diplomky, na které představuje veřejnosti práce absolventů magisterského studia, chystá pravidelně od roku 2018.

Letošní Diplomky bude možné navštívit v termínu od 19. září do 1. října 2021 každý den včetně víkendů od 10 do 18 hodin na Zlínském zámku na adrese Soudní 1. Vstup na výstavu je zdarma. Pro aktuální informace ohledně výstavy i dění na fakultě sledujte webové stránky a facebookový profil FMK UTB.