Zlín – 9. září 2021 – Nebývale bohatým programem se v letošním roce univerzita zapojí do 61. ročníku Zlín Film Festivalu, jehož je významným a dlouholetým partnerem. Univerzita si v rámci festivalu připomene zejména své 20. narozeniny, a to koncertem kapely Jelen.

Dnem, kdy bude univerzita na festivalu vidět nejvíce, bude pondělí 13. 9. 2021, které shodou okolností připadá na zahájení akademického roku. Univerzitě bude v tento den „patřit“ náměstí Míru, kde najdou zejména dětští festivaloví hosté spoustu lákadel.

Od 10 do 19:30 hodin na mě bude čekat v KOMA modulech na náměstí a v zámecké zóně „Škola čar a kouzel“ Fakulty technologické, kde si vyzkouší různé pokusy. Velmi populární je také „Virtuální realita“ Fakulty aplikované informatiky, Fakulta multimediálních komunikací si pro malé návštěvníky připravila oblíbené malování na obličej nebo tvoření knížek podle japonské vazby.

Dospělí návštěvníci si jistě rádi prohlédnou na náměstí výstavu Je nám 20, která vychází z mimořádně úspěšné a mezinárodní cenou ověnčené microsite jenamdvacet.cz. Obě připomínají dvacet let univerzity naplněných vzděláváním, kreativitou a růstem, a nabízejí i vizi budoucího rozvoje UTB.

Vyvrcholením Dne s UTB bude v 18 hodin koncert populární kapely JELEN, který se uskuteční přímo na náměstí. . „Koncertem chceme společně oslavit jubileum naší univerzity. Těšíme se, že se zde sejdou studenti, zaměstnanci, absolventi i zlínská veřejnost. Všichni jsou srdečně zváni,“ uvedl rektor prof. Vladimír Sedlařík.

Pozvánka:

Stejně jako v minulých letech nebude ani letos na festivalu chybět tradiční udělení – udělení Hvězdného doktorátu UTB. V pondělí 13. 9. v 17 hodin jej na červeném koberci před Kongresovým centrem převezmou herečky Anna Geislerová a Klára Issová.

Uvedeným výčtem však aktivity univerzity na festivalu zdaleka nekončí: na LED obrazovkách ve městě, před všemi projekcemi letního kina a sekce Zlínský pes zhlédnou diváci univerzitní spot nazvaný Začni jinak!

Všechny fakulty budou jako obvykle zajišťovat program pro děti po celou dobu festivalu. V zámecké zóně poběží denně program v KOMA modulech Fakulty technologické a Fakulty aplikované informatiky. Ve dnech 9. – 10. 9. 2021 se připojí Fakulta humanitních studií s programem Bezpečně s Fakultou humanitních studií ve stanu v parku Komenského. Studenti FHS budou po celý festivalový týden zajišťovat zdravotnický dozor. Studenti Fakulty multimediálních komunikací se budou věnovat návštěvníkům festivalu v 1. patře budovy U13 ve filmové laboratoři (FILM LAB).