Zlín – 13. srpna 2021 – Nové očkovací centrum zahájí svůj provoz v pondělí 16. srpna 2021 v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně. Umístěno bude v 1. pavilonu, který využívá Fakulta humanitních studií k realizaci zdravotnických studijních programů. Dohodlo se na tom vedení univerzity, nemocnice a Zlínského kraje. Nové prostory nahradí Velkokapacitní očkovací centrum v PSG aréně, které ukončí provoz v neděli 15. srpna 2021.

„Poskytnutí prostor univerzity pro využití očkovacího centra bereme jako nedílnou součást naší spolupráce se Zlínským krajem s ohledem na potřeby obyvatel města a našeho regionu,“ řekl rektor prof. Vladimír Sedlařík.

Přesuny a změny v rozvrhu v souvislosti se zřízením očkovacího centra se dotknou zhruba 400 studentů, jejichž výuka bude přesunuta do náhradních prostor. Přímo v očkovacím centrum budou pak studenti vykonávat odbornou praxi.

Smlouva o vzájemné spolupráci uzavřená za tímto účelem mezi UTB a KNTB předpokládá provoz očkovacího centra minimálně do konce ledna 2022. Podrobnější informace o provozní době centra a registraci naleznou zájemci na webových stránkách nemocnice.