Zlín – 22. července 2021 – Nová microsite Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně s názvem „Je nám dvacet“ obdržela prestižní ocenění v soutěži CSS Design Awards – Website of the Day. Je tak důkazem, že UTB není pouze regionální vysokou školou, ale má přesah do celého světa. Ve spolupráci s Odborem marketingu a komunikace zlínské univerzity vytvořila novou microsite společnost Polyperfect.

Díky tomuto ocenění se zmíněná microsite rozšířila do celého světa, a zvedá tak povědomí o zlínské univerzitě od New Yorku až po Bombaj. Microsite mapuje příběh UTB, celého jejího vývoje a zároveň ukazuje, jak tato instituce změnila tvář města Zlína. Na první pohled zaujme hlavně svým designovým zpracováním. Širší centrum města je zde zachyceno ve 3D grafice v reálném čase bez nutnosti jakékoliv instalace. Díky tomu tak lze na první pohled poznat zlínské dominanty, a hlavně univerzitní budovy.

„Zpracovali jsme texty o historii UTB a doplnili je archivními fotografiemi a dobovými videi, které nám zapůjčila Česká televize. Microsite tak poskytuje uživatelům detailní obrázek o vývoji UTB z mnoha úhlů pohledu,“ říká Andrea Kadlčíková, kancléřka Univerzity Tomáše Bati.

Microsite „Je nám dvacet“, která má českou i anglickou verzi, byla spuštěna v dubnu 2021 a od té doby na ni zavítaly tisíce návštěvníků z celého světa. Při jejím vývoji spolupracoval Odbor marketingu a komunikace UTB se společností Polyperfect, která patří ke špičkám v oblasti 3D grafiky. Za zmínku stojí, že všichni její zaměstnanci jsou právě absolventi UTB.

„Z ocenění máme velkou radost, jsme hrdí zejména na to, že naši absolventi jsou dobře připraveni pro jejich budoucí praxi a dosahují významných úspěchů,“ doplňuje rektor zlínské univerzity prof. Vladimír Sedlařík.

CSS Design Awards je platforma pro hodnocení a oceňování nejlepších světových webových stránek, kde se hodnotí nejen design, ale také kreativita, funkcionalita a použitelnost jednotlivých webů. Oceněním Site of the day se tak UTB zařadila do elitního klubu, kde figurují velké mezinárodní společnosti a nadnárodní korporace.

Microsite naleznete na adrese jenamdvacet.cz