Zlín – 6. května 2021 – Vody českého designu rozvlní od 7. do 14. května 2021 festival Zlin Design Week. Osmidenní program nabídne kromě věhlasných jmen české i světové designérské scény také řadu workshopů, výstav a doprovodného programu. Účastníci se mohou těšit i na online exkurzi Zlínem.

Zlin Design Week je festival neodmyslitelně spjatý s Univerzitou Tomáše Bati a Zlínem, kde figuruje jako jedna z největších kulturních akcí. Za jeho vznikem stojí myšlenka propojování, sdílení, inspirace a celkové přiblížení designu jako oblasti, která není určena pouze úzké skupině lidí, ale také široké veřejnosti.

I proto pořadatelé již po dvanácté ocení nové talenty tohoto oboru v rámci soutěže Best in Design. Ceny budou uděleny ve třech kategoriích, které letos pojmuly téměř 400 prací z celého světa. A právě na hodnocení těch nejvíce inovativních a přínosných myšlenek se podílí i zástupci designu ze Zlínského kraje – Richard Vodička z bílovického Egoé studio nebo šéfdesignér Tescomy, Ladislav Škoda.

Kdo bude držitelem titulu Best in Design 2021 bude jasné v pátek 7. května v 19.00 hodin během přenosu na webu a sociálních sítích Zlin Design Weeku, kterým provede herec Jan Cina.

Program bude v následujících dnech pokračovat konferencí. Řečníci jako například majitelka slovenské optiky IOKO, Dana Prekopová nebo Portugalka Joana Lacerda, která se podílí na propojování oděvního průmyslu s technologiemi, ukáží, jak mohou souznít design a marketing. Na první pohled odlišené, avšak vzájemně velmi prospěšné obory.

„Pracujeme na tom, aby si Zlin Design Week získal pevné místo v kulturních kalendářích místních obyvatel i návštěvníků z celé republiky a zahraničí. Věříme v hodnotu, kterou design přináší společnosti – pro část návštěvníků tak festival může být skvělým místem, kde se o designu dozvědět něco nového, pro část je to prostor pro hledání inspirace a nových kontaktů,” říká manažerka festivalu Jitka Smolíková.

Zlin Design Week vděčí za svou podobu především Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati. Unikátní souhra studentů designu, marketingu a audiovize dává každoročně vzniknout akci s jedinečnou atmosférou. Návštěvníci tak mohou online sledovat výstavu s desítkami projektů mapujících téma SPOLUPRÁCE, módní přehlídku, koncert skupiny Hello Marcel nebo se zúčastnit některého z mnoha workshopů.

A to vše na web festivalu, Facebooku a Instagramu.