Zlín – 8. března 2021 – Neziskový projekt Fashion Event Dotek pořádají ode dneška až do 12. března 2021 studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Akce se uskuteční už po deváté. Připraven je pestrý program, dražba kolekcí a týden plný inspirace a dobrých skutků. Výtěžek bude věnován Alianci žen s rakovinou prsu, o.p.s.

Devátý ročník neziskového projektu Fashion Event Dotek připravili studenti FMK UTB ve Zlíně letos on-line. Na programu budou přednášky s osobnostmi ze světa módy, online fashion show a v neposlední řadě dražitelná kolekce doplňků a oděvů.

 „Ode dneška se mohou zájemci vydat na pětidenní online cestu do světa módy, kde je bude čekat celá řada zajímavých překvapení. Na každý den je vždy připravena jedna z oblasti fashion sféry, kde se lze seznámit s lokální, digitální či udržitelnou módou,“ popisuje program Aneta Zelenková, spoluorganizátorka akce.

„Připravit kompletně online událost v takovém rozsahu, to pro nás představovalo velkou výzvu. Doufáme, že si každý z návštěvníků najde to své a užije si společně s námi skvělý audiovizuální zážitek,“ dodává Aneta Zelenková.

Celý program budou doprovázet online webináře, rozhovory a diskuse na rozmanité tematické oblasti se zajímavými osobnostmi. Chybět nebude ani virtuální přehlídka, kde talentovaní designéři představí své jedinečné módní kreace.

V průběhu konání celé akce probíhá také dražba kolekce, díky níž bude možnost podpořit Alianci žen s rakovinou prsu, o.p.s., která sdružuje 47 pacientských organizací. Aliance působí nejen jako informační a edukační centrum pro veřejnost i onkologicky nemocné, ale poskytuje také metodickou pomoc organizacím onkologicky nemocných a celou řadu dalších aktivit.