Zlín – 25. srpna 2020 – Už sedmý ročník Senior Cupu se uskuteční ve čtvrtek 27. srpna 2020. Tuto oblíbenou sportovně –  společenskou akci v pétanque připravují pro členy seniorských klubů a sdružení Zlínský kraj ve spolupráci s Fakultou humanitních studií (FHS) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) a Lázněmi Luhačovice, a. s.

Turnaj zahájí radní Zlínského kraje paní Michaela Blahová a se zdravicemi se přidají zástupci spolupořádajících institucí včetně děkana FHS UTB Libora Marka.

Do přípravy a organizace tohoto sportovního klání se zapojili studenti z Ústavu zdravotnických věd a Ústavu pedagogických věd.

Turnaj Senior Cup se stal již tradicí a je mezi seniory velmi vyhledávanou aktivitou. Letošního ročníku se zúčastní 42 soutěžících družstev.

„Pétanque se stal mezi starší generací oblíbenou zábavou, neboť se dá hrát v každém věku. Aktivní senioři si tuto hru velmi pochvalují a oceňují především to, že se díky ní mohou potkávat se svými vrstevníky a navazovat nová přátelství,“ uvedl děkan FHS UTB Libor Marek. „Jsme rádi, že se již několik let na organizaci této akce podílíme,“ dodal.

Kromě soutěžního klání je pro týmy připravený také doprovodný program, ve kterém vystoupí soubor Děvčice z Vonice.