Zlín – 10. března 2020 – Zastavená výuka, uzavřená univerzitní knihovna i částečné omezení provozu vysokoškolské menzy. Taková jsou opatření, která dnes vydal rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně prof. Vladimír Sedlařík.

S ohledem na rostoucí riziko šíření onemocnění COVID-19 je přerušená výuka na zlínské univerzitě, a to s platností od 11. do 22. března 2020. „Bedlivě sledujeme aktuální vývoj situace, je možné, že bude doba přerušení výuky prodloužena,“ upřesnil dnes prof. Vladimír Sedlařík, rektor Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. „Univerzita má necelých 10 tisíc studentů a zaměstnanců a chceme se proto chovat zodpovědně,“ vysvětlil rektor zlínské univerzity.

Pro studenty to znamená, že budou studovat sami doma. S univerzitou mají komunikovat pouze telefonicky nebo emailem. Zároveň je uzavřená Knihovna UTB, a to jak pro studenty, zaměstnance i veřejnost. „Dále rovněž upravujeme provoz zaměstnanecké i studentské menzy,“ dodal prof. Vladimír Sedlařík. Toto opatření vydala zlínská univerzita v souladu s nařízením ministerstva zdravotnictví ze dne 10. března 2020.

Už minulý týden zavedla Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně v souvislosti s rizikem nákazy koronavirem opatření jako například zákaz pracovních cest zaměstnanců a výjezdů studentů do zemí postižených koronavirem nebo pozastavení příjezdů zahraničních pracovníků a studentů z těchto zemí. Až do odvolání bylo rovněž zrušeno konání konferencí, sportovních a kulturních akcí. Nekoná se ani výuka na Univerzitě třetího věku.