Zlín – 9. května 2019 – Zábavný i poučný program pro děti, zdravotnické hlídky v ulicích, guest servis pro festivalové hosty. Nejen to si vezmou na starost studenti Univerzity Tomáše Bati v průběhu 59. ročníku Zlín film festivalu (ZFF) – Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež, kterým město ožije ve dnech 24. 5. – 1. 6. 2019. Stejně jako v minulých letech bude univerzita významným partnerem zdejšího filmového svátku.

Univerzita spolupracuje s filmovým festivalem dlouhodobě, od svého vzniku. „Je to pro nás každoročně skvělá příležitost, jak univerzitu představit široké veřejnosti z celé České republiky i ze zahraničí,“ uvedla kancléřka Andrea Kadlčíková. Letos bude UTB hlavním partnerem odborného programu Zlín film Industry, který je otevřen jak filmovým profesionálům, tak zájemcům o film. Řada festivalových aktivit se koná přímo v prostorách UTB a o jejich organizaci se starají vysokoškoláci napříč fakultami.

Bohatým programem přispěje do festivalového dění Fakulta technologická. Ta pozve malé i velké návštěvníky festivalu do Tajemné laboratoře v sadu Svobody, kde na ně čekají zábavné experimenty z fyziky, chemie, analýzy potravin, kosmetiky nebo technologie polymerů. Společně s Fakultou aplikované informatiky nabídnou zvídavým návštěvníkům, aby se v Dílně Robin seznámili s roboty, kteří umí spoustu věcí. Dospělí si jistě rádi poslechnou přednášky z oblíbeného cyklu Science café.

Spoustu aktivit připravuje také Fakulta humanitních studií, která zajistí program nazvaný Bezpečně pod střechou FHS. Zábavné a zároveň poučné workshopy pro děti z 1. stupně základních škol se budou konat ve všední dny dopoledne v sídle fakulty na Štefánikově ulici ve Zlíně a učitelé se svými třídami se na ně mohou předem objednat. Nechybí ani program pro starší školáky a studenty středních škol. Pro ty je určen například workshop Bezpečně na internetu. Posluchači fakulty se postarají také o tlumočení a guest servis pro zahraniční hosty festivalu a v ulicích se budou pohybovat zdravotnické skupinky poskytující návštěvníkům v případě potřeby první pomoc.

Studenti Fakulty multimediálních komunikací chystají interaktivní expozici Film Lab v atriu budovy Univerzitního centra (U13), v níž představí nové digitální technologie pro zpracování obrazu a zvuku, využívané při natáčení filmů, v reklamě a další audiovizuální produkci. Tradičně uspořádají i konferenci o filmovém marketingu Duhová kulička a ocení nejlepší mezinárodní studentské filmy v soutěži Zlínský pes.