Hudba různorodých žánrů, hvězdy české scény a bohatý doprovodný program. Takový bude již 11. ročník hudebního festivalu Majáles UTB, který se uskuteční 5. května 2023 v parku před Baťovou vilou. Návštěvníci se mohou těšit na Paulieho Garanta, bývalého studenta Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB), zpěvačku AIKO, Sofiana Medjmedje a další.

Po úspěšném loňském ročníku, kam zavítalo skoro 4000 účastníků, se i letos Univerzita Tomáše Bati ve spolupráci se Studentskou unií UTB (SU) rozhodla společně s příchodem jara přinést do Zlína hudbu různých žánrů. Tento jednodenní festival, pořádaný převážně studenty pro studenty, se uskuteční 5. května od 14:30 v parku před Baťovou vilou. Těšit se můžete na známé interprety, soutěže Krále a královny Majálesu pro studenty UTB a hlavně na příjemně strávené odpoledne s výborným jídlem a pitím. A co je nejlepší? Nebude chybět ani zlínská majálesová tradice, a to vstupné zdarma.

Na 11. ročník festivalu přijal pozvání populární interpret Paulie Garand, Sofian Medjmedj, nebo česká zpěvačka Aiko, která je známá i v zahraničí.

„Jsme rádi, že můžeme Zlínu nabídnout opět kvalitní hudbu. Například AIKO vystupovala na festivalu Sziget v Maďarsku nebo na Waves Vienna v Rakousku. Zároveň se také stala jednou z prvních československých umělkyní, které platforma Spotify zahrnula do své kampaně Equal, jejíž součástí je světelný banner na Time Square v New Yorku,” uvedl Marek Hujo, spolumanažer letošního Majálesu UTB.

Atmosféru doplní i výherci soutěže University Band Contest, která probíhá po celé České republice. Pestrý doprovodný program, který začíná už brzy, bude postupně zveřejňován na webu Majálesu UTB i na sociálních sítích Studentské unie UTB.


O Studentské unii UTB:

Studentská unie UTB je nezisková organizace, která vznikla v roce 2005. Sdružuje studenty jako skupinu nadšenců, kteří vyměnili svůj volný čas za vylepšení volného času ostatních. Studenti se podílejí na nejrůznějších zlínských projektech, které obohacují život nejen studentů, ale i široké veřejnosti města Zlína. Pod jejich taktovkou vznikají projekty jako Mezinárodní den Studentstva, Reprezentační ples UTB, či méně oficiální Vítání prváků, Antiples nebo právě Majáles UTB.