Studenti zlínské univerzity podpoří netradičním způsobem Útulek pro zvířata v nouzi. V sobotu 5. února se od 13:00 hodin uskuteční charitativní stream s bohatým programem. Celá akce je pořádána ve spolupráci s neziskovým projektem Němá tvář pod záštitou Fakulty multimediálních komunikací.

První ročník charitativního streamu, na kterém se sejdou známí i méně známí streameři, aby pomohli vybrat peníze na podporu útulku, organizují studenti z projektu LOBBY. Ten zastřešuje studijní předmět Komunikační agentura (KOMAG) na Fakultě multimediálních komunikací (FMK). „Těší nás, že se nám podařilo spojit síly s neziskovým projektem Němá tvář, a společně tak za podpory fakulty můžeme finančně pomoci tím, co je nám blízké a co děláme rádi,“ uvedla manažerka projektu Natálie Durčáková.

Během živého přenosu se budou hrát zejména známé hry jako například Minecraft a další hry z dílny studia Riot. Diváci se navíc mohou těšit i na zajímavé rozhovory s nejrůznějšími hosty. „Na stream se opravdu těším, pomůžeme dobré věci a zároveň se budeme bavit. Je důležité hledat nové možnosti, jak pomoci těm nejzranitelnějším, tedy zvířatům z útulků. Jsem nadšený z toho, že mne LOBBY oslovilo a já mohu být součástí této události. Uvidíme, co to přinese,“ říká Radek ‘Attack’ Baďura, YouTuber s více než 330 tisíci odběrateli, který přijal pozvání a bude se živého vysílání účastnit.

Celý výtěžek z akce poputuje ihned po skončení živého přenosu do Útulku pro zvířata v nouzi Zlín Vršava. „Jsme vděční, že se studenti snaží hledat nové způsoby jak útulku pomoci, jsme za to opravdu rádi,“ řekla provozovatelka zlínského útulku Eva Poiselová. Bližší informace najdou zájemci na facebookové události nebo na sociálních sítích LOBBY.

LOBBY je gamingový a technologický event pořádaný studenty z Fakulty multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Zaměřuje se na moderní technologie a esport, soutěžení v hraní počítačových her. Letošní ročník eventu se uskuteční 9. dubna 2022.