Zlín – 26. června 2020 – Jakub Josef Forman, student Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, získal 1. místo v soutěži Můj první million (v kategorii vysokých škol) s mobilní aplikací FOODE. Ta zjednodušuje objednávání v restauracích, barech a hotelech. Umožňuje zároveň online objednávku i platbu v minimálním čase. Jakub současně získal Speciální cenu banky ČSOB v hodnotě 5000 Kč a 5000 Kč na využití jejich služeb.Vyhlášení výsledků se uskutečnilo v prostorách Technologického inovačního centra ve Zlíně.

13. ročník akce Můj první milion evidoval k datu uzávěrky, tedy 16. únoru 2020, rekordních 111 přihlášek ve dvou kategoriích. V projektu, jenž si bere za cíl podporu podnikatelského myšlení ve Zlínském kraji, se v kategorii středních škol sešlo 54 záměrů z 16 škol. Do hlavní kategorie vysokých škol a veřejnosti pak zaslalo své záměry dokonce 57 potenciálních start-upů. Během února z nich odborná porota vybrala top 14, které mohli jejich autoři rozvíjet v osmitýdenním akceleračním programu, a současně se tak utkat o atraktivní ceny.

„Účastníci akcelerátoru pod odborným vedením našich mentorů během několika málo týdnů převedli své podnikatelské myšlenky a originální nápady v reálný byznys plán. K tomu měli opět možnost získat exkluzivní kontakty a zajímavé ceny a posunout se ještě blíž na cestě za svým snem. Zrealizovat hladký průběh akceleračních workshopů, které se v důsledku karantény přesunuly do online prostředí, bylo velkou výzvou, ale vše jsme zvládli na sto procent,“ zhodnotil letošní ročník Petr Konečný z Technologického inovačního centra.

Silnou motivací pro účast v soutěži jsou rovněž úspěchy absolventů projektu Můj první milion z minulých let, například zlínské firmy VASKY, SUTU, DOLLER, Repetebox nebo třeba Dave´s knives.  Další, již 14. ročník, bude vyhlášený opět na podzim, přesně 1. října 2020. Aktuální informace hledejte na www.mujprvnimilion.cz.

Technologické inovační centrum je společným podnikem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Zlínského kraje. Významným partnerem je i statutární město Zlín, které mimo jiné poskytuje prostory v budově 23 v továrním areálu Svit.Technologické inovační centrum dlouhodobě podporuje začínající podnikatele prostřednictvím různých typů vzdělávacích aktivit a provozuje podnikatelský inkubátor.