Zlín – 3. prosince 2019 – Univerzitní vánoční stromeček se v úterý 3. prosince 2019 v podvečer rozzářil na ulici Mostní ve Zlíně, před budovou Fakulty managementu a ekonomiky.

Pokyn k jeho rozsvícení dal rektor UTB prof. Ing. Vladimír Sedlařík, Ph.D. „Stromeček byl zasazen před 17 lety a od té doby se zde každoročně v předvánočním čase studenti a zaměstnanci schází, i se svými dětmi, “ připomněl rektor a popřál všem krásné Vánoce. Organizaci jako obvykle zajišťovala univerzita spolu se Studentskou unií UTB.

Nejvíce si Rozsvícení vánočního stromečku užily děti, pro něž byly připraveny tvořivé dílničky, zdobení perníčků, psaní dopisu Ježíškovi nebo fotografování s Mikulášem. Právě od něj, andělů a čertů  dostaly děti balíčky. O hudební vystoupení se postarala kapela Crowses ze ZUŠ Štefánikova ve Zlíně, složená z mladých muzikantů a zpěváků, která zazpívala popové a swingové písně a písně ze známých filmů či muzikálů. Na závěr se všichni společně podívali na pohádku Karlík a továrna na čokoládu, na vysokoškoláky pak čekala ještě večerní afterparty. Vánoční stromek bude na Mostní ulici svítit po celé Vánoce, až do prvních dnů nového roku.