Zlín – 17. října 2017 – Jedenáct startů, z toho jedenáct finálových účastí a 9 medailí. To je bilance MV Teamu Univerzity Tomáše Bati na Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku, které proběhlo 6. – 8. října 2017 v Plzni. Díky úspěšnému vystoupení si univerzitní klub upevnil 2. místo v republice.

„Zlaté medaile získali naši sportovci hned ve třech kategoriích: smíšený pár Zuzana Němcová a Jáchym Hanák – mimochodem letošní mistři Evropy – v kategorii kadetů (11 – 13 let), v kategorii 8 – 10 let pak zvítězila Alena Březinová a trio Alen Březinová, Gabriela Veselá a Lucie Veselá,“ uvedla trenérka Mgr. Monika Váňová.

Stříbrné medaile vybojovali letos Jáchym Hanák v kategorii kadetů, v kategorii 8 – 10 let pak Veronika Nováková a trio Veronika Nováková, Sofie Šimková a Kája Knedlová.

Bronz získali juniorka Vanda Šimková, smíšený juniorský pár Vanda Šimková s Markem Dudkem a také sedmičlenný fitness tým nejmladších dívek (8 – 10 let). Všichni medailisté v kategorii kadetů a juniorů se navíc kvalifikovali na mistrovství světa do Nizozemí.

„Náš klub prokázal, že píle a dřina, odhodlání a snaha, skvělá parta a láska k pohybu, správná motivace a podpora trenéra posouvají děti k úžasným výkonům, nezapomenutelným zážitkům na celý život. Nezbytná je přitom samozřejmě podpora rodičů,“ zhodnotila výkony svých svěřenců Monika Váňová.