Věda a výzkum

Chytrá bota byla představena v Kalifornii

Zlín - 11. září 2018 - Vědcům z Centra polymerních systémů zlínské univerzity Tomáše Bati se podařilo dokončit prototyp „chytré stélky“, která bude použitelná téměř do jakékoliv boty.  Právě v minulých dnech tento unikátní prototyp stélky představili  zlínští vědci...

Zlín vítá chemiky

Zlín – 9. září 2018 – Jubilejní 70. sjezd chemiků začíná dnes na Fakultě technologické Univerzity Tomáše Bati. Do Zlína se sjedou odborníci z Česka a Slovenska. Více než 300 vědců i odborníků z praxe čekají 3 dny přednášek i setkání v rámci odborných sekcí. „Témata...

Americký velvyslanec ve výzkumném centru

Zlín - 5. září 2018 - Velvyslanec USA v České republice Stephen B. King dnes navštívil univerzitu Tomáše Bati. V doprovodu rektora UTB prof. Petra Sáhy si prohlédl výzkumné pracoviště Centrum polymerních systémů. Stephen King působí jako americký velvyslanec v ČR od...

Pravnuk Tomáše Bati obdivoval hydrogely i chytrou botu

Zlín - 17. srpna 2018 - Thomas Archer Baťa, pravnuk zakladatele firmy Tomáše Bati, navštívil dnes Centrum polymerních systémů UTB. Zajímal ho zejména vývoj tzv. chytré boty a podíval se rovněž do laboratoří, kde se pracuje na  hydrogelech. „Chytrá bota je perfektní...

Univerzita má dva nové profesory

Zlín – 2. července 2018 – Mezi novými profesory, jejichž jmenovací dekrety podepsal prezident republiky, jsou i dva akademičtí pracovníci Univerzity Tomáše Bati. Oba dva nově jmenovaní působí na Fakultě technologické. František Buňka byl jmenován profesorem pro obor...

Odborná konference Plastko opět ve Zlíně

ZLÍN – 10. dubna 2018 – Prezentace výsledků výzkumu a vývoje či výstupů inovačních projektů a zhodnocení trendů v oblasti chemie a plastikářského průmyslu. To jsou hlavní cíle konference PLASTKO 2018, která se bude konat ve dnech 18. – 19. dubna 2018 v Academia Centru...

Lepek jako výzva pro potravinářský výzkum

Zlín – 3. dubna 2018 – Jedním z nejznámějších alergenů v současné době je nepochybně lepek. Jako součást mouky představuje pro řadu lidí zásadní problém. Zároveň je předmětem výzkumu odborníků na Ústavu technologie potravin Fakulty technologické. Výzkum se zaměřuje na...

3. stránka z celkem 41234