Zlín – 4. listopadu 2019 – Na Fakultě multimediálních komunikací přednáší v těchto dnech jedna z nejvýraznějších osobností světové scenáristiky, Linda Aronsonová.

Linda Aronsonová je považována za guru scenaristů a dramaturgů. Je autorkou scenáristických knih, z nichž čerpají filmoví profesionálové i akademici na celém světě. Její doménou jsou nelineární příběhy ve filmech, televizi, počítačových hrách i virtuální realitě, které tvoří nejen jako scenáristka, ale také jako dramaturgyně či supervizorka i mentorka.  Mezi jí prosazované postupy patří retrospektivní vyprávění, přináší klasifikaci vyprávěcích vzorců příběhů, které skoky v čase využívají, jako např. dvojité vyprávění, více protagonistů, navazující příběhy a další. Podobné postupy jsou charakteristické třeba pro filmy Pulp Fiction, Počátek, Pokání nebo 21 gramů. Její práci oceňují scénáristé, producenti a režiséři po celém světě, neboť nabourává ortodoxní hollywoodský přístup.

Linda Aronsonová přednáší na filmových školách po celém světě a je také autorkou scenáristické bible Scénář pro 21. století.