Zlín – 24. září 2019 – Pokusy, přednášky, workshopy, úniková hra, promítání a spousta dalšího zajímavého programu čeká na každého, kdo 27. září v podvečer zavítá na Univerzitu Tomáše Bati (UTB). Proběhne totiž další ročník oblíbené akce Noc vědců. Novinkou letošního roku je, že kromě Zlína se uskuteční i na Fakultě logistiky a krizového řízení v Uherském Hradišti.

Cílem akce, která se koná po celé Evropě už od roku 2005, je popularizace vědy a představení vědců a jejich práce široké veřejnosti. V Česku se do akce letos zapojí 64 pořadatelů.

Ve Zlíně akce proběhne v prostorách Fakulty technologické a jako obvykle se do něj zapojí i ostatní fakulty „Program je určený pro všechny generace. Nejmenší děti jistě zaujmou pokusy nebo hry, starší děti se můžou zapojit do zábavného i poučného kvízu, pro dospělé jsou pak určeny přednášky nebo výstava nazvaná Voda pro všechny. Velký zájem bude jistě také o únikovou hru, která bude začínat každou půlhodinu,“ zve na akci rektor UTB prof. Vladimír Sedlařík. Podobnou skladbu bude mít i program Noci vědců v Uherském Hradišti, kde navíc proběhnou ukázky práce hasičů, policistů a záchranářů nebo rockový koncert.

Noc vědců začne na obou místech v 16 hodin a potrvá až do večerních hodin. Podrobný program je k dispozici na webových stránkách www.utb.cz