Zlín – 10. září  2019 – Homecoming neboli Návrat domů uzavře sérii událostí k oslavám 50 let Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati. Největší univerzitní sraz, jaký kdy Zlín viděl, vypukne v sobotu 14. září 2019 a registrace na něj stále běží. Do konce srpna organizátoři přijali už na 1100 přihlášek. Na programu je poznávání současnosti fakulty a hlavně zábava se spoustou hudby.

 Fakultní budovy U1 a U15 i prostor mezi nimi a budou mít tu čest stát se dějištěm historicky největšího srazu absolventů Fakulty technologické. Homecoming, který završí oslavy 50 let fakulty, bude opravdu grandiózní. A organizátoři připravili opravdu velkolepý program, ve kterém si každý najde to svoje.

Hlavním tahákem budou hudební koncerty, které obsadí hned tři scény. Mezi budovami U1 a U15 zahrají například Mňága a Žďorp, Mr. Teddy and The Sidekicks a Ivan Mládek Banjo Band. Další hudební produkce proběhnou za budovou U15 i přímo v prostorách děkanátu na U1.

Kromě toho FT zájemcům předvede, jakými změnami po dobu své existence prošla, a jak se rozvíjí. „Jen za poslední rok získala fakulta přes 130 milionů Kč na rozvoj studijního prostředí a díky tomu v září otevírá nové laboratoře pro Ústav technologie potravin, který se tak může chlubit vlastní pekárnou, výrobnou bonbonů a čokolády, ale taky čerstvých sýrů nebo salámů,“ uvedl Roman Čermák, děkan Fakulty technologické. „Studenti tak mohou testovat získané zkušenosti na vlastní kůži, což je obrovskou výhodou pro jejich vstup na trh práce. I proto se fakulta chlubí téměř 100% uplatnitelností svých absolventů,“ doplnil dále Čermák s tím.

A možnost registrovat se mají stále nejen absolventi FT, ale i současní studenti. Z kapacitních důvodů je však nutné přihlásit se předem na webu  50let.ft.utb.cz/homecoming/registrace/, vstup na akci samotnou je pro přihlášeného zdarma.

Organizátoři upozorňují, že po dobu příprav a průběhu akce bude uzavřena dopravní komunikace na ulici Vavrečkova, mezi budovami U1 a U15.