Zlín – 22. října 2018 – Čtyři medaile, z toho dva tituly mistra světa, přivezli z mistrovství světa ve sportovním aerobiku, které se uskutečnilo 16. 18. října v nizozemském Leidenu, závodníci MV Teamu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Nejúspěšnější závodnicí se stala juniorka Vanda Šimková, která se stala hned dvojnásobnou mistryní světa: v kategorii jednotlivců a v tříčlenném týmu s Erikou Ševců a Annou Mackovou. „Vanda se na mistrovství připravovala pilně, zodpovědně věnovala spoustu času kondičním tréninkům, zdokonalení techniky a rehabilitaci, což v konečném výsledku byla pro diváky neskutečná podívaná a skvělý zážitek. Už z mistrovství ČR a Evropy si odvezla stříbrnou medaili. Sehranost, spolupráce, kamarádství, synchron a neskutečná energie se pak projevila i v týmovém zlatu,“ uvedla trenérka Mgr. Monika Váňová.

Nejúspěšnější sportovec Zlínského kraje 2017 v mládežnické kategorii Jáchym Hanák předvedl na mistrovství světa také perfektní výkon a vybojoval stříbrnou medaili. Bronz pro Česko pak do Zlína přivezlo kadetské trio Alena Březinová, Veronika Nováková a Zuzana Němcová.

„MV Team dokázal, že píle a dřina, odhodlání a snaha, skvělá parta, láska k pohybu, správná motivace a podpora trenéra posouvají děti k úžasným výkonům a nezapomenutelným zážitkům na celý život,“ zhodnotila vystoupení trenérka.