Zlín – 21. září 2018 – Ve Zlíně je k vidění výstava prací studentů designu obuvi z Bezalelské akademie z Jeruzaléma.

Bezalelská akademie je jednou z nejstarších a nejvýznamnějších univerzit v Izraeli, mnozí absolventi se řadí k předním světovým umělcům. Kurátorem výstavy je paní Eliora L. Ginsburgová, expertka na třísločiněnou useň, která zároveň v těchto dnech vede intenzivní workshop zaměřený na tuto problematiku.

„Workshop se věnuje problematice  třísločiněné usně  a pergamenu jak z teoretického, tak praktického hlediska. Činění  tříslovinou je velmi starý,  čistě přírodní proces pro zpracování kůží, který se využíval již ve středověku.  Useň tak získává nezaměnitelný vzhled, vůni, texturu i barevný nádech, a ponechává prostor času pro vytvoření unikátní, jemné patiny,“ objasnila vedoucí ateliéru Designu obuvi FMK UTB ve Zlíně Ivana Kaňovská.

„Jsme nadšeni, že tato šarmantní dáma přijala naše pozvání a připravila pro studenty intenzivní čtyřdenní workshop. Studenti našeho ateliéru tak mají jedinečnou možnost pracovat s tradičním materiálem nejvyšší kvality pod dynamickým vedením této unikátní izraelské pedagožky. Studenti z Bezalelské akademie pod vedením paní Eli Ginsburgové vytvářejí skutečně dechberoucí díla,“ doplnila Ivana Kaňovská.