Zlín – 17. dubna 2018 – Časopis Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) Universalia patří mezi nejlepší česká média. V 16. ročníku soutěže interních a externích médií firem a institucí Zlatý středník 2017 získal 2. místo v kategorii Nejlepší časopis a noviny veřejné a státní správy (G2C). Slavnostní vyhlášení ankety proběhlo včera v pražském hotelu Vienna House.

Časopis Universalia vydává UTB od roku 2002. „V loňském roce prošel časopis výraznou grafickou úpravou, která jej posunula kupředu, což se nepochybně projevilo i v jeho hodnocení odbornou porotou,“ uvedla kancléřka univerzity Ing. Andrea Kadlčíková. „Celkově médium působí velmi moderně a čistě. Porota oceňuje velmi dobrou práci s titulními stranami a vhodnou grafikou, časopis díky tomu působé kultivovaně. Texty jsou vzdušné a v kombinaci s vhodným použitím fotografií je médium příjemné a atraktivní na čtení. Velmi dobře jste se vyrovnali s dvojjazyčným pojetím, což bývá kamenem úrazu,“ uvedla například porota. V kategorii G2C předčilo časopis Universalia pouze periodikum Masarykovy univerzity.

Soutěž Zlatý středník každoročně vyhlašuje organizace PR Klub, která sdružuje profesionály z oblasti PR. Zlínská univerzita uspěla v soutěži už v minulém roce, kdy získala 1. místo v kategorii Nejlepší firemní videoprezentace a Grand Prix za celkovou úroveň v oblasti elektronických médií, a v roce 2012, kdy obdržela Cenu České marketingové společnosti za časopis Universalia.