Zlín – 14. března 2018 – První a třetí místo v soutěži pro mladé designéry na přebal bloku, kterou vyhlásila firma Office Deport, obsadily studentky Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně.

Zájemci o účast v soutěži měli za úkol vytvořit grafický nebo ilustrovaný návrh obálky bloku na téma Stromy pro život. Návrh měl být vhodný pro sériovou výrobu a odměna za něj mohla činit až 40 000 Kč.

První místo v soutěži bylo uděleno Anně Benešové, studentce 5. ročníku grafického designu na UTB ve Zlíně. Její práce zaujala originálními ilustracemi i ekologickým apelem Bez nich by to šlo těžko, který na zadní straně doplňuje výzva Buď kámoš,“ popsala proděkanka MgA. Jana Dosoudilová.

Odborná porota ocenila i práci další studentky ze Zlína. Třetí místo a speciální cenu poroty získala Alžběta Surá, studentka digitálního designu na zlínské UTB. Tento návrh se jmenuje Rajská zahrada a zobrazuje Adama a Evu, kteří jsou schováni za Stromem života, každý na jedné straně bloku.

Druhé místo v soutěži obsadila Kristýna Gregorová, studentka ilustrace a grafiky Západočeské univerzity v Plzni. Vítězné návrhy budou vyrobeny v limitované edici a budou se prodávat v České republice a na Slovensku.

Více informací o soutěži najdete zde: http://www.archspace.cz/design-navrhu-bloku-pro-office-depot/