Zlín – 7. března 2018 – Jedním ze subjektů, které se připojí k 7. ročníku Kabelkového veletrhu ve Zlíně, se stane i Univerzita Tomáše Bati. Budova rektorátu na náměstí T. G. Masaryka 5555, Zlín (U13) bude ve dnech 26.3. – 5.4.2018 sběrným místem kabelek.

„Domníváme se, že by univerzita mohla významně přispět k této oblíbené charitativní akci, protože je na ní velká koncentrace dívek a žen, z nichž každá doma jistě najde ne jednu, ale hned několik kabelek, které je již omrzely, ale někomu jinému by mohly udělat radost,“ uvedla kancléřka Andrea Kadlčíková.

Studentky a zaměstnankyně univerzity mohou přinést kabelky, které jsou sice použité, ale stále ještě hezké, do šatny v budově U13 v přízemí. „Otevřete skříně, vytřiďte kabelky, které již nenosíte, doneste je na sběrná místa a přijďte si koupit novou,“ vzkazují hlavní pořadatelé, jimiž jsou Zlínský deník a Naděje Zlín.

Dobročinná akce vyvrcholí v pondělí 16. 4. 2018, kdy se bude konat Kabelkový veletrh v Městském divadle ve Zlíně. Kabelky, vybrané na sběrných místech, se zde budou prodávat za velmi příjemné ceny. Výtěžek z akce bude jako vždy věnován neziskové organizaci Naděje Zlín, která poskytuje služby seniorům, lidem s Alzheimerovou nemocí a mentálně postiženým.