Zlín – 26. ledna 2018 – Den otevřených dveří v novém Vzdělávacím komplexu UTB na Štefánikově ulici připravila na pátek 9. 2. 2018 Fakulta humanitních studií. Novou budovu, kterou pro univerzitu navrhla světoznámá architektka profesorka Eva Jiřičná, si v tento den budou moci prohlédnout jak zájemci o studium, tak i veřejnost.

Komentované prohlídky budou trvat zhruba 30 minut a zájemci si při nich prohlédnou posluchárny a učebny Fakulty humanitních studií, která v novém objektu sídlí. „V přízemí ukážeme návštěvníkům foyer s recepcí, velkou posluchárnu pro 240 osob a tři menší posluchárny, a také galerii, ve které si mohou prohlédnout výstavu Eva Jiřičná: schodiště. Ve vyšších patrech nahlédnou do studentského klubu a speciálních učeben určených pro výuku zdravotnických, učitelských a filologických oborů. Budou rovněž mít možnost podívat se do zasedací místnosti a některých kanceláří v nejvyšším podlaží. Prohlídky budou začínat v 10, ve 12 a ve 14 hodin,“ informovala děkanka fakulty Anežka Lengálová.

Ve stejných časech jako prohlídky budou začínat i prezentace o fakultě v rámci Dne otevřených dveří pro uchazeče o studium. U vchodu do budovy proto budou připraveni studenti, kteří budou příchozí instruovat.

Den otevřených dveří bude v pátek 9. 2. 2018 probíhat na všech fakultách zlínské univerzity (na Fakultě multimediálních komunikací pouze pro obor Mediální a komunikační studia). Prezentace o studiu na fakultách budou probíhat ve výše uvedených časech – v 10, ve 12 a ve 14 hodin a všichni uchazeči o studium jsou na ně srdečně zváni.