Zlín – 14. listopadu 2017 – Jako každý rok, i letos si studenti a zaměstnanci Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB) připomenou mezinárodní den studentů. Na organizaci důstojného připomenutí státního svátku Dne boje za svobodu a demokracii se univerzita letos podílí společně se statutárním městem Zlínem.

Akce začne 17. listopadu v 16:00 hodin před Univerzitním centrem, kde se shromáždí studenti školy. Odtud o půl hodiny později vyrazí společně s rektorem školy prof. Petrem Sáhou v průvodu k pamětní desce obětem totalitních režimů na náměstí Míru. Zde ke shromážděným promluví prof. Petr Sáha, primátor města MUDr. Miroslav Adámek a zástupce Studentské unie UTB. Zazní také hudební vystoupení kapely Blues station, pěveckého sboru Gymnázia Zlín – Lesní čtvrť nebo herečky a zpěvačky Heleny Čermákové.

V 19:00 hodin završí připomínku státního svátku dvě představení v Městském divadle Zlín. Na hlavní scéně proběhne inscenace hry Ovčáček miláček, ve studiu Dílna se pak bude promítat film Vyšší princip.

V období kolem 17. listopadu univerzita také tradičně pořádá sportovní soutěže. Studenti i zaměstnanci UTB se tak mohou přihlásit třeba do plavecké štafety, na aerobik, nebo do turnajů v badmintonu, volejbalu, tenisu a dalších sportech.