Zajímavé přednášky z UTB lze zhlédnout na internetu

Fakulty, Zprávy

Zlín – 2. srpna 2017 – Všem zájemcům, kteří neměli možnost v reálu vyslechnout zajímavé přednášky, jež se odehrály na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, nabízí univerzita novinku: mohou se na ně zpětně podívat na internetu. Univerzita tak chce oslovit potenciální uchazeče o studium, ale i veřejnost. Počítá se také s tím, že přednášky budou nabídnuty středním školám jako nadstandardní výukový materiál.

Prvních patnáct přednášek univerzitních pedagogů i hostů UTB z nejrůznějších vědních oborů je již k vidění na oficiálním kanálu Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně na Youtube, další budou postupně přibývat.

„Zájemcům o studium chceme ukázat, že na univerzitu spolu se studentskými organizacemi často zveme spoustu výjimečných osobností, které umí své posluchače zaujmout, a že pokud se k nám přihlásí, dozví se mnoho zajímavého i mimo vlastní studium, “ uvedla Ing. Andrea Kadlčíková, vedoucí Odboru marketingu a komunikace.

Dosud byly natočeny například přednášky „Jak vzniká déšť?“ pedagoga Fakulty technologické doc. Petra Ponížila, „Skypicker a další start upy“, kterou přenesl mimořádně úspěšný zakladatel start up firmy Oliver Dlouhý nebo přednáška o vesmíru legendárního českého astronoma, astrofyzika a popularizátora vědy Jiřího Grygara. Nevšedními tématy přispívají postupně všechny fakulty zlínské univerzity, proto jsou již natočeny přednášky z fyziky, chemie, potravinářství, ekonomie, pedagogiky, marketingu a dalších disciplín, vyučovaných na UTB.

V budoucnu hodlá univerzita nabídnout online přednášky i spolupracujícím středním školám, kde by mohly posloužit jako výborný doplněk výuky.

Ing. Andrea Kadlčíková
tisková mluvčí a kancléřka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně