Stavba Vzdělávacího komplexu UTB probíhá dle harmonogramu

Fakulty, Zprávy

Zlín – 15. 3. 2017 – Stavba nového Vzdělávacího komplexu Univerzity Tomáše Bati na Štefánikově ulici ve Zlíně probíhá podle stanoveného harmonogramu. Plánovaný termín dokončení v říjnu tohoto roku by měl být dodržen.

„V současné době se na stavbě dokončují rozvody ústředního vytápění, vzduchotechniky, silnoproudé a slaboproudé kabeláže, pokládají se podlahy, dlažby a obkládají sociální zařízení. Na jednom z objektů se již montuje zavěšená keramická fasáda,“ informoval kvestor RNDr. Alexander Černý. 

Vzdělávací komplex UTB bude tvořen dvěma bloky o šesti nadzemních podlažích spojenými středovou částí s velkým přednáškovým sálem. Dvě podzemní podlaží budou vyhrazena parkování a technickému zařízení budovy.

Autorkou projektu je zlínská rodačka, excelentní světová architektka, prof. Eva Jiřičná, která pro Zlín již dříve navrhla Kongresové a univerzitní centrum. 

V komplexu vzniknou posluchárny, seminární místnosti a pracovny až pro 4000 studentů a 150 pedagogů. Sloužit budou převážně k výuce humanitních oborů, ale nejen jim. Univerzita zde plánuje i otevření výstavního prostoru s názvem Art Gallery.  

Výstavba komplexu byla zahájena v prosinci roku 2015, dokončena má být do letošního podzimu. Cena stavby je vyčíslena na 415 milionů Kč bez DPH, z toho 80 % prostředků pochází ze státního rozpočtu, 20 % z rozpočtu univerzity. Zhotovitelem stavby se na základě výsledků veřejné soutěže stala společnost Zlínstav, a. s.

Ing. Andrea Kadlčíková
tisková mluvčí a kancléřka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně